Меркель каже, що в ЄС домовились про конкретні дії

Про це сьогодні заявила канцлер ФРН Ангела Меркель після саміту ЄС у Брюсселі повідомляє dw.de. За її словами, в найближчі 10 років частка об'єднаної енергії повинна перевищити 10 відсотків від обсягу, виробленого в кожній з країн-членів ЄС.

Розширення системи сполучних ланок між національними енергомережами країн ЄС - так званих інтерконекторів - планувалося вже давно, проте конкретний рівень цієї інтеграції узгоджений лише тепер.

На тему: Меркель знову очолила список 100 найвпливовіших жінок світу Forbes

Відео дня

У 2009 році через газової суперечки між Росією і Україною брак інтерконекторів в ЄС мав справді фатальний ефект: країни Балтії, залежні від російського газу, виявилися відрізаними від енергопостачань і не могли забезпечуватися по мережах сусідніх країн.

Під час саміту в Брюсселі країни ЄС також закликали досягти зниження цін на енергоносії для кінцевих споживачів шляхом посилення внутрішньої конкуренції між європейськими енергокомпаніями і стимулювати інвестиції у створення сучасної енергомережі в Європі. З метою зниження залежності від імпорту енергоносіїв Єврокомісії доручено розглянути можливості підключення країн ЄС до розробки сланцевого газу в Німеччині.