Янукович, Баррозу, Ромпей Фото president.gov.ua

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться в їх спільній заяві, розповсюдженій за підсумками зустрічі в Нью-Йорку в рамках Генеральної Асамблеї ООН.

“З наміром створити умови, сприятливі для підписання угоди про асоціацію та глибоку та всебічну зону вільної торгівлі до Вільнюського саміту в листопаді, два Президенти закликали Президента Януковича здійснити рішучі дії та видимий прогрес щодо критеріїв, встановлених Радою закордонних справ ЄС у грудні 2012 року, включно з питання вибіркового правосуддя”, - написано у заяві.

На тему: Тоні Блер: У 2025 році Україна вже буде повноправним членом ЄС

Відео дня

Обидва Президенти висловили відданість руху вперед до підписання угоди про асоціацію. Крім того, в рамках зустрічі сторони обговорили питання співпраці в енергетичній сфері, а також питання фінансової допомоги.

Як повідомляв УНІАН, Україна та ЄС розпочали переговори про угоду про асоціацію в 2007 році, і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року сторони парафували угоду.

10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС заявила про готовність підписати угоду про асоціацію з Україною за умови рішучих дій та відчутного прогресу у реформі виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та реформ у судовій сфері.

Підписання угоди може відбутися на Вільнюському саміті “Східного партнерства” 28-29 листопада цього року.