Про це повідомив кореспонденту УНІАН один із один із фігурантів справи Богдан Шиба після судового засідання.

За його словами, шістьох учасників луцького Євромайдану підозрювали у закликах до дій, що загрожують громадському порядку, хуліганстві та захопленні державних або громадських будівель чи споруд. А саме, закликах та блокуванні приміщення Волинської облради.

Шиба також повідомив, що клопотання сторін захисту та обвинувачення стосувалися застосування Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Відео дня

«Ми подавали клопотання про те, аби закрити справу в зв’язку з відсутністю у події складу злочину. А прокурор подав клопотання про те, аби звільнити від кримінальної відповідальності, а після того закрити справи», - пояснив він.

Луцький міськрайонний суд вирішив звільнити учасників від відповідальності та закрити кримінальне провадження.

Як повідомляв УНІАН, 2 і 3 грудня 2013 року в Луцьку проходили кількатисячні мітинги на знак протесту проти нічного силового розгону учасників Євромайдану в Києві 30 грудня. Також відбувалося пікетування приміщення облдержадміністрації. Протестуючі намагалися заблокувати входи до приміщення ОДА, але їм завадили правоохоронці.