Активисты обустраивают быт в Украинском доме / Скриншот Еспресо.тв

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, в Український дім пропускають тільки учасників загонів Самооборони Майдану та автомайданівців. Усього в Українському домі перебуває близько сотні осіб.

На першому поверсі будівлі Українського дому облаштовані пункти прийому та видачі одягу, центр медичної допомоги, інформаційний центр, який здійснює набір у волонтери. Також проводиться збір матраців та шоломів. Крім того, на першому поверсі розташовано штаб Автомайдану. На першому та другому поверхах у бокових приміщеннях сплять та гріються мітингувальники. Вхід вище третього поверху закрито.

Читайте такожСпівробітник Українського дому заявляє, що майно музею від захоплення не постраждало

Як повідомляв УНІАН, раніше Український дім тривалий час перебував під контролем силовиків. При цьому МВС заперечувало присутність правоохоронних органів в будівлі.

Ввечері 25 січня мітингувальники виявили, що в Український дім поступово стягуються силовики. Впродовж кількох годин протестувальники штурмували будівлю. Захопити Укрдім їм вдалося під ранок 26 січня, після того, як один з лідерів опозиції Віталій Кличко та інші народні депутати провели переговори з керівництвом МВС про виведення силовиків з будівлі. Співробітники правоохоронних органів безперешкодно залишили Український дім, а активісти зайняли будівлю.

Фотогалерея "Штурм Українського дому"