Куніцин вимагає жорсткішої відповіді на провокації росіян

Про це заявив народний депутат з фракції ”УДАР” Сергій Куніцин, повідомили у прес-службі «УДАРу».

”Влада не може сподіватися лише на міжнародну спільноту. Я думаю, що і Російська Федерація не очікувала, що буде така реакція світу на її агресію в Криму. Але і ми повинні демонструвати більш жорстку політику стосовно своєї території”, - підкреслив Куніцин.

На його думку, нова влада одразу мала розпочати роботу у східних та південних областях та в Автономній Республіці Крим. ”Треба було їх обеззброювати. Треба було ініціювати та ухвалювати за основу закони, відповідно до яких можна було б розмежувати повноваження центральної та місцевих влад. Треба було сказати Криму та Сходу, що Київ готовий віддати в управління гуманітарну, економічну та культурну сферу, але зберегти територіальну цілісність країни. Тоді, можливо, ми могли б обеззброїти цю ситуацію”, - наголосив депутат.

Відео дня

Читайте такожКуніцин заявляє, що російські військові у Криму не хочуть воювати, «це не Чечня»

Крім того, Куніцин закликав політиків утримуватися від панічних настроїв. ”Не повинні політики сіяти паніку та казати, що ми Крим втратили. Не можна здаватися. Бо там, в Криму, знаходяться діти, жінки, офіцери, солдати, внутрішні війська, прикордонники, морські піхотинці. Вони повинні чути – ми вас не здамо!”, - переконаний він. 

Депутат також вважає за доцільне залучати громадські козацькі організації для підтримки громадян, які мешкають у Криму. ”Чому не організувати марші миру? Наприклад, де козаки Запоріжжя? Кажуть, що їх 400 тисяч. Давайте організуємо марші миру в Криму. Як льотчики зробили у Бельбеку – без зброї пішли, а росіяни почали відступати”, - запропонував Куніцин.

Водночас депутат вважає, що сьогоднішня ситуація в Криму планувалася заздалегідь. ”Все це готувалося не один день, не один місяць. Це готувалося роками - методично знищувалася українська армія, всім відомо, хто очолював Міністерство оборони і з якими вони були паспортами. І те, що наші солдати та офіцери зараз демонструють в гарнізонах – це дійсно героїзм на межі можливого, це подвиг”, - вважає він.

Читайте такожКомандир автобатальона в Бахчисараї не зраджував Україну - Куніцин

”Росія прорахувалася. Вона вводила війська в Україну Януковича, а Україна вже інша. Вони сподівалися на бліцкриг, що за день-два українці здадуться і залишать гарнізони.. А дух та патріотизм виявилися значно сильнішими”, - заявив Куніцин.