maps.nationalgeographic.com

Впродовж минулого тижня прикордонники зафіксували 88 випадків провокаційних дій з боку російських військових у безпосередній близькості до українського кордону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив начальник відділу зв'язків із ЗМІ Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Читайте такожЗагроза військового вторгнення РФ в Україну залишається високою - Тимчук

Відео дня

Зокрема, за словами Слободяна, це польоти військової авіації поблизу держкордону, спостереження за діями прикордонників невідомими особами тощо.

Представник ДПСУ зазначив, що активізація таких дій спостерігається з минулого четверга, 24 квітня.

Читайте такожУ випадку вторгнення російських військ на територію України прикордонникам дано наказ стріляти - Держприкордонслужба

Водночас Слободян сказав, що минулого тижня прикордонники візуально не фіксували порушень державного кордону України з боку РФ.

“Візуально порушень держкордону ми не спостерігаємо”, - сказав він.

За його словами, Держприкордонслужба продовжує вживати активні заходи для недопущення проникнення на територію України, в тому числі з боку Криму, екстремістів, проросійських радикально налаштованих громадян України, перевезення зброї та інших заборонених предметів.

Читайте такожМЗС повідомляє про активізацію російських військ на кордоні з Україною

Загалом протягом минулого тижня зафіксовано зниження пасажиро-транспортного потоку на українсько-російському кордоні на 19%, поінформував Слободян.