Фото УНИАН

В Софійському соборі відбулась Молитва за Україну.

Як передає кореспонденті УНІАН, у заході взяли участь в. о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, ряд урядовців, а також глави церков.

Читайте такожУ Софії Київській 24 травня відбудеться спільна молитва за Україну

Відео дня

Як зазначив по закінченні молебна предстоятель Українського православної церкви Київського патріархату Філарет, сьогоднішня молитви присвячена миру в Україні.

Він уточнив, що мова йде не просто про молитву за мир, а “за справедливий мир”,

За словами Філарета, справедливий мир для України означає збереження її соборності та незалежності на всій її території, припинення втручання в справи України з боку Росії.

Філарет також висловив впевненість, що буде збережена територіальна цілісність України, в тому числі до її складу буде повернуто нині окупований Крим. 

На думку патріарха, Україна сьогодні є жертвою агресії і тому, за його словами, Бог буде на боці України, оскільки він завжди на боці тих, хто став жертвою чиєїсь агресії.

Він також побажав Європі бути “більш рішучою у протистоянні російській агресії”, аби “вона не перекинулась до них”.

Слід зазначити, що у спільному молебні не брали участі представники Українського православної церкви Московського патріархату.

Коментуючи їх відсутність, Філарет зазначив, що, очевидно, “що вони не хочуть молитись разом з нами за Україну проти агресора”.