Сервер Центризбиркома постоянно атакуют хакеры / фото УНИАН

За словами голови Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації Володимира Звєрєва, хакерські атаки були не тільки сьогодні вночі, але і раніше. «Спроби втрутитися в роботу системи тривають досі, проте служби справляються із завданням захисту системи», - повідомив він, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Читайте такожСБУ знешкодила вірус, який 25 травня міг знищити базу даних на сервері ЦВК

Відповідаючи на питання, наскільки серйозною була атака сьогодні вночі, Володимир Звєрєв сказав: «Наскільки вона була серйозна - будемо аналізувати». У той же час, за його словами, дана спроба втручання в роботу системи ніяк не вплинула на обробку даних голосування.

Відео дня

Володимир Звєрєв також повідомив, що фейкова новина про лідерство в президентських перегонах Дмитра Яроша готувалася до виходу в ефір на російському телебаченні в 20.00. «Це було заздалегідь підготовлено і зберігалося на ресурсах в Росії. Це було представлено так, ніби інформація з'явилася на сайті ЦВК. Насправді, на сайті ЦВК нічого не з'явилося і це наша заслуга. Вони планували, але не вийшло, і вони видали бажане за дійсне», - зазначив Володимир Звєрєв.

Нагадаємо, вчора ввечері Перший канал Росії повідомив про те, що в Україні на виборах президента лідирує Дмитро Ярош.