REUTERS

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен від імені Північноатлантичного альянсу сердечно вітає Петра Порошенка зі вступом на посаду президента України.

"Я бажаю йому успіхів у виконанні цієї нової позиції відповідальності у вирішальний в історії України момент", - йдеться у заяві, поширеній у суботу в Брюсселі.

Читайте такожВідбулася інавгурація п'ятого президента України: курс на ЄС і мирний план для Донбасу

Відео дня

Генсек НАТО наголосив, що ці президентські вибори "були важливою віхою в історії України". "Проведенням прозорих і демократичних виборів, незважаючи на значні труднощі, народ України показав свою прихильність єдиній, незалежній і суверенній країні", - вважає він.

Читайте такожЛукашенко закликає Україну домовлятися і з Росією, і з Європейським Союзом

Расмуссен переконаний, що керівництво президента Порошенка "буде сприяти стабілізації в країні, розбудовуючи всеосяжний політичний діалог, який почався напередодні виборів".

"НАТО в рамках комісії НАТО-Україна підтримує зусилля України у широкомасштабних реформах. На даний момент ми завершуємо підготовку подальших комплексних заходів для надання допомоги Україні та для підтримки реформ в сфері безпеки і оборони. Україна є давнім і активним партнером НАТО, і ми з нетерпінням очікуємо спільної роботи з президентом Порошенком. Союзники НАТО союзників продовжують твердо стояти на підтримку суверенітету України, її незалежності і територіальної цілісності", - наголосив Расмуссен.