Справу порушено за ч.2 ст.258 і ч.1 ст.263 Кримінального кодексу ("терористичний акт"; "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами").

Як повідомляє прес-центр СБУ, чоловік підозрюється у скоєнні наприкінці квітня збройного нападу на військовослужбовців 25-ї окремої повітряної десантної бригади військово-десантних військ збройних сил.

Задержанного подозревают в терактах / фото donbass.ua

Підозрюваний разом з 50 озброєними бойовиками вів прицільний вогонь з автоматичної зброї по українським військовослужбовцям, які захищали блокпост в Амвросіївському районі Донецької області. Десантникам вдалося відбити атаку бойовиків і затримати їх керівника. При затриманні він був одягнений у військову форму без розпізнавальних знаків і балаклаву, при собі мав бойову гранату РГД-5, автомат АКС-74 та магазини з бойовими патронами.

Відео дня

Читайте такожСБУ затримала двох громадян України, які за завданням спецслужб РФ готували диверсії

За словами підозрюваного, він є одним з лідерів терористичної групи, яка діє на сході України, так званої "Російської православної армії". Зброю і боєприпаси він отримав в будинку Управління СБУ в Донецькій області від лідерів донецьких сепаратистів.

За рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.