zakarpattya.net.ua

Політологи поки не бачать сенсу в переговорах з сепаратистами на сході України.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку на прес-конференції в Києві висловили політолог, керівник Центру політичного аналізу «Пента» Володимир Фесенко та керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

Так, Фесенко висловив думку, що переговори, які відбувались в Донецьку, були дискредитовані участю в них лідера «Українського вибору» Віктора Медведчука. «У цієї людини погана карма – будь-які проекти, до яких він долучається погано закінчуються», - зауважив Фесенко. Він підкреслив, що в даному випадку участь Медведчука в переговорах критично сприймається в тому числі представниками Майдану.

Відео дня

Читайте такожКонсультації щодо врегулювання ситуації на Донбасі можуть пройти в Мінську - Геращенко

Більше того, політолог вважає, що поки суспільство не готове до таких переговорів із сепаратистами. Фесенко вважає, що сьогодні залишається лише два варіанти розвитку подій на сході – або спробувати швидко відновити контроль над цим регіоном, або заморозити конфлікт на довгі роки.

Політолог не виключає, що й процес відновлення контролю над регіоном може затягнутись на декілька років, серед причин він назвав й ту, що «Росія не сидітиме склавши руки». Фесенко не виключає, що й після відновлення контролю в цьому регіоні доведеться тримати напівокупаційний режим через те, що на думку експерта, там залишаться прояви тероризму та елементи партизанської війни.

Читайте такожКоломойський "агресивно" виступає за призначення Медведчука губернатором Донбасу

Золотарьов зауважив, що не можна «сідати за гру в карти з шулерами – ви все рівно залишитесь в дурнях».

Він також вважає, що суспільство не сприймає сьогодні таких переговорів. Політолог вважає, що якщо їх і вести, то лише з позиції сили. Він вважає, що на територіях самопроголошених так званих ЛНР та ДНР не зрозуміло з ким вести переговори. «Люди типу Гіркіна, вони дуже важко піддаються контролю. При всьому тому, що відомо звідки він прийшов, й хто за ним стояв, але джин випущений з пляшки. Тому спочатку треба покінчити з диким елементом – дикими індіанцями, а потім шукати свого Кадирова», - наголосив політолог.