Чубаров, Джемилев и Давутоглу провели встречу в Анкаре / Фото пресс-служба МИД Турции

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства закордонних справ (МЗС) Туреччини. За підсумками зустрічі, що відбулася 7 липня в Анкарі, турецького міністра закордонних справ Ахмета Давутоглу з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемільовим і главою меджлісу Рефатом Чубаровим, глава МЗС закликав тих, хто намагається залякати кримськотатарський народ, змінити свою політику по відношенню до нього, передає кримське агентство QHA.

Читайте такожМеджліс ухвалив рішення відкликати своїх представників з органів влади Криму

"Кримські татари очікують скасування заборони на в'їзд в Крим лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєвута голові меджлісу Рефату Чубарову. Ми закликаємо змінити ставлення до кримськотатарського народу", - йдеться в повідомленні прес-служби Мзс.

Відео дня

Особливу увагу Ахмета Давутоглу приділив тому, що дана заборона на в'їзд Рефату Чубарову була введена після проведення засідання меджлісу в Херсоні за участю Мустафи Джемілєва. "Ми не сумніваємося в тому, що кримськотатарський народ на чолі з меджлісом переживе цей складний період, зберігаючи єдність і злагоду", - заявили в МЗС Туреччини, висловивши підтримку кримскотатарскому народу.