Фото УНИАН

Губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський має намір об'єднати українців, які втратили інвестиції в Криму, і не виключає, що буде судитися з Москвою в міжнародних інстанціях через втрачені вкладення в економіку півострова.

Про це він повідомив в інтерв'ю 5 каналу.

«Минулого тижня я направив лист Дмитру Анатолійовичу Медведєву. Пропоную досудово врегулювати втрату інвестицій в компанії такій-то, яка володіла аеропортом Бельбек, на суму $15 млн», - заявив Коломойський.

Відео дня

Читайте такожВладі Криму дозволили вилучати приватну власність, починають з Ахметова

Він зазначив, що запропонував врегулювати ситуацію мирним шляхом, оскільки ця інвестиція була втрачена у зв'язку з анексією Криму.

Якщо ж Москва проігнорує звернення, то через 6 місяців він збирається подати позов проти РФ до Гаазького трибуналу з комерційних справ.

Читайте такожАвіакомпанії Росії винні Україні понад 200 млн грн за польоти над Кримом

Також губернатор Дніпропетровської області повідомив, що зараз він створює асоціацію для людей, які втратили свої інвестиції на півострові.

«Якщо у вас є власність в Криму, знайте, що ви втратили свої інвестиції і ми допоможемо вам їх відшкодувати», - так Коломойський звернувся до громадян України.

Відео 5 канал