REUTERS

За останні два тижні партизани на Донбасі знищили близько 30 найманців.

Як повідомляє прес-служба МВС, про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Читайте такожВ РНБО закликають людей виїжджати із захоплених терористами населених пунктів

Відео дня

За його словами, місцеве населення Донбасу, що не входить до складу формувань і батальйонів українських силовиків, продовжує активно протидіяти бойовикам.

«В тилу ворога продовжують діяти загони внутрішнього опору, які за останніх два тижні знищили близько 30 найманців у Донецьку, Луганську і суміжних районах», - сказав Шкіряк.

Радник міністра повідомив, що кількість бойовиків на Донбасі не перевищує 15 тис. осіб, а підкріплення їм з боку Росії стало меншим. «На сьогоднішній момент загальна кількість російських військових, що залишилися й орудують на території кількох районів Донецької та Луганської областей, може коливатися в межах 13-15 тис.», - сказав він.

За словами Шкіряка, з території Росії бойовикам "ДНР-ЛНР" продовжує надходити підкріплення, хоча вже в меншій кількості, ніж раніше.

Читайте такожМіжнародні експерти зворушені допомогою українців на місці катастрофи «Боїнга»

Шкіряк нагадав, що в результаті успішного наступу сил АТО за останній місяць звільнено від бойовиків 75% раніше контрольованій ними території.

«Вони розуміють, що для більшості з них кінець близький, а можливість повернення у РФ практично дорівнює нулю. Саме тому вони продовжують люто чинити опір силам АТО і звірствувати по відношенню до мирних українських громадян», - заявив Шкіряк.