Експерт вважає, що барикади пора прибирати / УНІАН

Про це Черненко сказав у коментарі УНІАН з приводу сьогоднішніх подій на Майдані Незалежності, коли комунальні служби намагалися звільнити центр міста від барикад і наметів, але зустріли сильний спротив так званих «майданівців».

«Те, що відбувається в останні місяці на Майдані, воно не відповідає ні духу, ні формі того Майдану, який ми всі пережили. І всі ці розмови, що цей Майдан, щоб контролювати владу, не витримують критики», - зазначив експерт.

Він звернув увагу на те, що у європейських демократичних країнах влада підконтрольна суспільству і там «у центрі столиць не має смітника».

Відео дня

Черненко підкреслив, що існує багато інших механізмів, якими можна контролювати владу, і слід врахувати, що сьогодні Україна живе в умовах війни, тому нормальне функціонування країни, столиці, у тому числі комунікацій, як ніколи необхідні.

Читайте такожНа Майдані міліція затримала кількох людей з вогнепальною зброєю (фоторепортаж)

«Сьогодні те, що відбувається на Майдані, воно ускладнює комунікацію, столиця не може жити повноцінним життям. Це була велика ілюзія, що там лишились люди для того, щоб контролювати владу. Є тисяча історій, як ці самі люди займалися рейдерством, п’янством, нападали на журналістів… Це (демонтаж барикад і наметів – УНІАН) треба було робити. І безперечно, я думаю, що влада не має проявляти тут м’якотілість», - сказав Черненко.

За його словами, «тема делікатна» і може викликати багато негативних оцінок. «Але я пам’ятаю, коли ще за часів Януковича серед ночі за лічені хвилини тисячі киян добиралися, щоб захистити Майдан. Сьогодні і соціологічні опитування, і дійсність показують, що той Майдан з цим не має нічого спільного. Тому Києву давно вже пора жити нормальним життям», - переконаний експерт.