Ілюстративне зображення / Фото УНИАН

Вчора під Слов’яносербськом російські війська намагалися спровокувати збройне протистояння на українському блокпосту з бійцями Національної гвардії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

Читайте такожРосійські військові в українській формі обстрілюють бойовиків на Донбасі - РНБО

Відео дня

"Учора в районі Слов’яносербська росіяни побудували власний блокпост прямо навпроти блокпосту Нацгвардії. Після цього нашим силовикам запропонували залишити блокпост, під загрозою того, що російська військова колона пройде напролом, а у разі відкриття вогню у відповідь всі будуть знищені. Після цього з терористами зустрілися представники ОБСЄ, які домовились про збереження дистанції між сторонами. Але відразу після від’їзду представників ОБСЄ блокпост було оточено з трьох сторін прихованою в «зеленці» технікою: 4 танками Т-72, 2 БМД, 2 БМП, 4 БТР та солдатами у кількості близько 70 чоловік", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що у даний час бійці Нацгвардії тримають оборону блокпосту та не збираються залишати своїх позицій, активних сутичок поки не відбулося.