REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції у вівторок заявив голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус.

«Росіяни планують черговий гуманітарний вантаж. Була ідея, що вони поїдуть залізницею (залізничним транспортом - УНІАН). Але є інформація, що цей конвой на колесах. Він стоїть на території Російської Федерації. Що в тих машинах - невідомо», - повідомив голова ДФС.

За словами Білоуса, другий гуманітарний конвой, найімовірніше, пройде через ті самі пункти пропуску, що й перший.

Відео дня

Також він додав, що ДФС відкликала співробітників, які повинні були перевіряти цей вантаж і перебували для цього на території Росії.

Читайте такожРосія може доставити до України другу партію "гуманітарки" залізницею

«У нас була створена така команда на території РФ, чоловік 50, які фактично були направлені туди, щоб перевіряти цей конвой. Зараз ми їх звідти забираємо, бо це небезпечно для їхнього життя. І далі чекаємо інструкцій від Російської Федерації», - сказав Білоус.

При цьому голова ДФС зазначив, що найближчими днями детальнішу інформацію повідомить його заступник, який курирує митну політику, - Анатолій Макаренко.

Як повідомляв УНІАН, раніше в ДФС заявляли, що другий гуманітарний конвой з РФ може бути доставлений в Україну залізничним транспортом.

Довідка УНІАН. Першу колону у складі 280 вантажівок з «гуманітарною допомогою» на Донбас влада Росії направила в односторонньому порядку. 22 серпня російські «КамАЗи» прорвалися через український пункт пропуску «Ізварине», який контролюється бойовиками.

У Червоному Хресті повідомили, що їх представники не супроводжували вантажівки РФ в Україні, як було обумовлено раніше.

24 серпня в Міністерстві оборони України заявили, що на вантажівках російського «гуманітарного конвою» було вивезено обладнання з українських стратегічних заводів.