Апеляції бійців не дійшли до суду / Фото : job-sbu.org

Про це Радіо Свобода повідомив журналіст і юрист Василь Нагорний, що займається захистом військовослужбовців, яких після рапорту про відпустку через чотири місяці служби в зоні АТО Сватівський суд Луганської області відправив у СІЗО як дезертирів.

«Учора за допомогою Вищого спеціалізованого суду вдалося з’ясувати, що ці апеляції зникли десь по дорозі до Харківського апеляційного суду. Це кричуще порушення прав осіб, узятих під варту», – зауважує юрист.

Читайте такожВійськових 51-ї бригади, які перейшли кордон Росії, повернули до України. Їх підозрюють у дезертирствіУчора міський голова Володимир-Волинського Петро Саганюк та екс-командир 51-ї бригади Володимир Яцків, усунутий з посади після трагедії під Волновахою, повідомили на прес-конференції про те,  що 51-ї бригади більше не існує.

Відео дня

Як стверджує екс-командир 51-ї бригади, до кінця листопада її переформатують у військове з’єднання №14,  котре дислокуватиметься у Володимирі-Волинському. Які правові наслідки це матиме для військовослужбовців – чиновники з Міноборони вкотре обіцяють пояснити згодом. 

За словами Саганюка та Яцківа, волинським бійцям давали надважкі завдання і свідомо посилали «закривати собою дірки»

Частину бійців 51-ї ОМБ досі судять у Запоріжжі.