Рада помолодшає - експерти / Фото: УНІАН

Про це повідомляється в опублікованому на сайті Радіо Свобода матеріалі.

Згідно зі статтею, 25 вересня останній день подання документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати. Наразі зареєстровано 2395 претендентів на депутатський мандат.

При цьому часники АТО та громадські активісти посунули у виборчих списках професійних політиків та бізнесменів. Останні намагатимуться здобути депутатство переважно в одномандатних округах, подекуди користуючись прямою чи опосередкованою підтримкою впливових політичних сил. 

Відео дня

Читайте такожВідомий спортсмен Дериземля балотується у народні депутати України На прохання намалювати портрет умовного середньостатистичного депутата нового парламенту експерти зазначають: на відміну від попередників, він буде молодшим, менш заможним і більш україномовним.

За словами політолога Володимира Фесенка, «це буде демократичний парламент навіть за соціальною структурою».

За даними ЦВК, за добу до закінчення прийому документів були зареєстровані виборчі списки лише 9 партій з 16-ти, що вже подали документи. Усього ж суб’єктами виборчого процесу є 32 політичні партії. Тож, кількість кандидатів до 30 вересня, коли буде завершено їхню реєстрацію, має істотно зрости. Дострокові парламентські вибори відбудуться через місяць – 26 жовтня.