Палиця засудив провокацію, що відбулася в Одесі / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Палиця заявив сьогодні на прес-конференції.

«Хочу сказати своє ставлення до інциденту, що стався учора. Він ділиться на 2 частини. Перше - Нестор Іванович Шуфрич – депутат Верховної Ради, професійний провокатор, несе із собою багато саме фізичних конфліктів. Відсотків 90 його виступів завжди закінчувалися фізичними конфліктами», - сказав Палиця.

Він пригадав конфлікт Шуфрича із соратником по Партії регіонів Сергієм Льовочкіним. "Пам'ятаю, як Шуфрич підійшов до нього ззаду, і вдарив кулаком по голові. Тобто це той хлопець, який завжди шукає конфлікти», - зазначив Палиця.

Відео дня

Друга частина учорашнього інциденту, за словами Палиці, це те, що "відбувся непривабливий, непрезентабельний випадок для Одещини".

"Ми потрапили на всі телеканали, це дали російські ЗМІ і західні ЗМІ. У мене склалося відчуття, що все було продумано і підготовлено наперед. Спочатку прес-конференція мала відбутися в одному місці, де міліція готова була забезпечити безпеку. І там була домовленість патріотично налаштованих людей з міліцією, що ніяких порушень закону не буде. Вони лише поставлять Шуфричу прямі питання, щоб одержати відповіді. Але Шуфрич і Скорик (екс-голова Одеської ОДА Микола Скорик - УНІАН) чомусь звідти пішли, і відправилися в хол обладміністрації. Вони стали на прохідній, встановили відеокамери і упродовж 19,5 хвилин нічого не робили, тільки чекали. Потім з'явилося радикальне крило, від якого відмовляються всі патріотичні сили...», - сказав Палиця.

Він зазначив, що є відео, де Скорик наполегливо вимагає від відомого активіста Сергія Гуцалюка, щоб той його вдарив, але Гуцалюк цього не зробив.

Читайте такожУ Правому секторі заявляють, що Шуфрич сам організував своє побиття

Палиця також сказав, що «повівся» «Правий сектор», і ситуацію посилила «вседозволеність». І вийшла картинка, яку розповсюдили деякі ЗМІ.

«Вважаю, що міліція повинна притягнути до відповідальності винних. Хочу звернутися до судових інстанцій – потрібно винних притягнути до відповідальності згідно із законом. Хочу звернутися до суддівської влади, необхідно дотриматися закону», - сказав голова ОДА.

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня в Одесі проукраїнські активісти приготували сміттєвий бак для депутата Верховної Ради, кандидата в народні депутати Нестора Шуфрича, проте він на свою прес-конференцію, заплановану 30 вересня в офісі бізнес-центру «Шевченківський», не з'явився. Пізніше активісти напали на Шуфрича, коли він давав інтерв'ю деяким представникам ЗМІ. На ганку будівлі ОДА виникла бійка, після чого охорона Шуфрича, зробивши попереджувальні постріли і застосувавши сльозогінний газ, відвезла депутата на машині. Прес-служба Одеського регіонального штабу партії «Опозиційний блок» заявила, що Шуфрач «госпіталізований у шоковому стані» і зараз перебуває в одній із клінік Одеси, де проходить обстеження.