Президент Володимир Зеленський ввечері у четвер прокоментував пожежу в будинку голови "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, яка сталася сьогодні вночі.

Відео дня

Реакція президента з'явилася на його сторінці у Facebook.

За його словами, підпал будинку свідчить про те, що "наше суспільство так і не може отямитися після численних трагедій і соціальних потрясінь, не може відмовитися від нецивілізованих форм з'ясування стосунків, не може перестати грати в демонстративне насильство".

"Особисто мене це дуже хвилює та засмучує. Так, я розумію, що подібне трапляється і в інших країнах, але Україна, на мій погляд, повинна вже виходити з епохи конфліктів. Очевидно, що кожен такий випадок кидає тінь на репутацію нашої держави, на наші нові інститути влади й особливо на наші правоохоронні органи. На жаль, це дійсно дуже погана історія. Тому що, незалежно від поглядів, позиції, громадської активності, будь-яка людина в нашій країні має абсолютне право на недоторканність і свою, і свого житла. Це ж аксіома для зрілих і цивілізованих країн", - написав президент.

Читайте такожУ представництві ЄС в Україні відреагували на пожежу в будинку Шабуніна

Зеленський зауважив, що необхідні відповіді від правоохоронних органів.

"І я чекаю, що правоохоронці швидко розберуться та поставлять всі крапки над "і". Хто це зробив? Навіщо це було зроблено? І чому цей "хтось" так нахабно поводиться по відношенню, перш за все, до громадських активістів, які дійсно часто порушують непрості питання суспільного устрою", - зазначив він.

Глава держави заявив, що співчуває Шабуніну та всім українцям, що потрапляють у неприємні ситуації через свою громадянську позицію. 

"Винних потрібно обов'язково знайти й покарати. Саме так – знайти й покарати. А ми – суспільство – все-таки повинні навчитися толерантного ставлення до тих, хто має свою позицію щодо спірних питань. І хто висловлює її активно та регулярно. "Суспільство діалогу, а не суспільство насильства" – ось кредо, яке повинне стати для нас аксіомою...", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Центрі протидії корупції заявили про підпал будинку Віталія Шабуніна, який є керівником центру.