Парламент ратифікував угоду з Туреччиною про будівництво заводу з виробництва Bayraktar / фото baykardefence.com

Верховна Рада ратифікувала рамкову угоди між Кабміном та урядом Турецької Республіки про співробітництво в сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

Як повідомив у Telegram повідомив народний депутат Ярослав Железняк, за ухвалення закону №0161 проголосували 332 парламентарі.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що плановий загальний розмір інвестицій у будівництво заводу із виробництва безпілотних літальних апаратів та науково-дослідного центру для їх обслуговування та ремонту складає 95,5 млн доларів протягом десяти років, починаючи з 2022 року.

Відео дня

Будівництво заводу Baykar в Україні - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого міністр оборони України Олексій Резніков та міністр промисловості та технологій Турецької Республіки Мустафа Варанк підписали рамкову угоду між урядом України та урядом Турецької Республіки про співробітництво в сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

У червні 2022 року посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що власник турецької компанії Baykar створив українську компанію, яка вже придбала земельну ділянку в Україні під будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar.

Наприкінці жовтня західні ЗМІ писали, що компанія Baykar планує протягом двох років завершити в Україні будівництво свого нового заводу.

Вас також можуть зацікавити новини: