Шалленберг, висловився проти членства України в ЄС \ фото REUTERS

Україні не слід найближчим часом пропонувати членство в Євросоюзі.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг, виступаючи на 14-му саміті європейських медіа в Лех-ам-Арльберзі, передає Європейська правда.

Зокрема, міністр вважає, що Україна не повинна отримати статус кандидата в червні, як розраховує український президент Володимир Зеленський.

Відео дня

Він пояснив свою думку тим, що є держави Західних Балкан, які проходили набагато довший шлях до кандидатства.

У свою чергу, австрійське видання Heute наводить слова Шалленберга про те, що Україні в принципі не слід ставати повноправним членом ЄС і в майбутньому. Він висловився за інший шлях для України.

За словами міністра, повинні бути інші моделі, ніж вступ України в ЄС, наприклад, приєднання до єдиної економічної зони ЄС або просто збереження чинного рівня Угоди про асоціацію. Шалленберг закликав до більшої гнучкості пошуку механізмів зближення України та ЄС.

При цьому він підтримав подальше поглиблення відносин ЄС з Україною. "Ми експортуємо наш західний спосіб життя", - пояснив він.

Також Шалленберг виключив повернення до довоєнних відносин з Росією, поки там біля керма перебуватиме Володимир Путін.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Євросоюзі.

1 березня Європейський парламент підтримав резолюцію про надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Ця резолюція передається уповноваженим на прийняття відповідних рішень інститутам Євросоюзу і всім країнам-членам спільноти. Резолюція носить рекомендаційний характер.

Раніше Зеленський анонсувавши, що висновок Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлений протягом декількох місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: