Зеленський нагадав про історичне рішення Європейської ради / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що до історичного рішення Європейської Ради залишаються лічені години, і перед цим він проводить численні переговори з лідерами країн.

Про це Зеленський зазначив у своєму вечірньому відеозверненні до українців наприкінці 119-го дня війни.

"Від самого ранку продовжив телефонний марафон заради позитивного рішення щодо кандидатства для України. Сьогодні поговорив з лідерами 11 країн… Завтра продовжу такий марафон. Маємо  забезпечити  максимальну підтримку нашої держави. Ключове європейське рішення очікуємо", - сказав глава держави.

Відео дня

За його словами, рішення очікується завтра надвечір.

"Готуємось до історичного рішення Європейської Ради, залишаються лічені години до нього", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Європейська комісія рекомендувала Європейській раді надати Україні європейську перспективу і статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Рішення Євроради щодо надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС очікується 23-24 червня.

Сьогодні під час спілкування зі студентами ключових канадських університетів Зеленський висловив впевненість, що у два найближчі дні Україна отримає статус кандидата в члени Європейського Союзу.

Він також впевнений, що для України статус кандидата на членство в ЄС - це великий мотиватор щодо об’єднання суспільства і великий мотиватор щодо перемоги у війні проти РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: