Трамп і Байден під час дебатів згадували про Україну / фото REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив позицію стосовно згадки про Україну на дебатах між президентом США Дональдом Трампом і кандидатом у президенти від Демократичної партії Джо Байденом.

Як передає кореспондент УНІАН, на онлайн-брифінгу Кулебу попросили прокоментувати уривок з дебатів, коли згадали про Україну.

«Послухайте, що, нас мало згадують у Сполучених Штатах протягом останнього року? Я, коли минулого листопада був у Вашингтоні, і ми тоді боролися за запровадження американських санкцій проти «Північного потоку-2», то за хвилину споглядання ефіру каналу CNN я нарахував, що Україну згадали 12 разів. Якщо наприкінці вересня цього року згадали лише один раз, я вважаю, що динаміка позитивна», - сказав Кулеба.

Відео дня

Читайте такожРейтинги Трампа і Байдена майже зрівнялися напередодні дебатів – опитування

Дебати Трампа і Байдена: що говорили про Україну

Кандидат у президенти США від Демократичної партії, колишній віце-президент Джо Байден назвав «щеням Путіна» нинішнього президента Дональда Трампа, а останній заявив, що син екс-віце-президента отримав мільйони доларів в Росії.

Трамп звинуватив Байдена у тому, що нібито він погрожував Україні ненаданням 1 мільярда доларів, якщо не буде звільнено генерального прокурора.

«Він погрожував Україні щодо одного мільярду доларів, якщо не буде звільнено прокурора...», - наголосив Трамп.

Байден назвав такі звинувачення неправдою.

«Він розбагатів в Україні, в Китаї, у Москві і різних інших місцях», - наголосив Трамп.

За його словами, Гантер Байден отримав 3,5 мільйони доларів від дружини мера Москви.