Зеленський назвав завдання української влади №1 / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що завданням української влади №1 є гідне забезпечення гідних умов для військових та їхніх родин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна та присвоєнні почесних найменувань бойовим військовим частинам.

Читайте такожЗеленський ушанував пам’ять воїнів, загиблих за незалежність України

Відео дня

За словами глави держави, Україна повинна мати не тільки потужні Сухопутні війська, а й сучасну і боєздатну авіацію, Військово-морський флот, системи ПВО та багато іншого.

«Тільки сильне військо буде запорукою подальшого миру та вільного розвитку нашої незламної України», - наголосив він.

Президент зазначив, що сильне військо неможливе без найважливішого – це люди, наші захисники.

«Ми докладаємо зусиль, щоб кожен, хто служить Україні, відчував, наскільки є важливим для держави. Гідне забезпечення та умови для наших захисників та їхніх родин – завдання для нас №1», - додав глава держави.

«Ми використовуємо потенціал, який відкрився перед Україною після набуття статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Втілення стандартів НАТО та взаємосумісність наших військових з військами Альянсу – це важливі кроки України на шляху до нашого майбутнього», - зауважив Зеленський.

День захисника України: що варто знати

  • Сьогодні, 14 жовтня, в Україні відзначають День захисника України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Офіційно цей день є вихідним.
  • Зеленський наголосив, що День захисника України – це не тільки чоловіче свято, адже серед українських воїнів багато відважних та сильних жінок і дівчат, які на рівні з чоловіками мужньо виконують свій непростий обов’язок.
  • Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна не припинить дбати про своє військо після встановлення миру на Донбасі.