Тіло Шишова виявили повішеним у парку Києва 3 серпня / Фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Дівчина білоруського активіста Шишова, якого 3 серпня знайшли повішеним у київському парку, Божена Жолудь закликала співгромадян брати до рук зброю і боротися з режимом Олександра Лукашенка.

Це вона оголосила під час акції пам’яті Віталія під будівлею білоруського посольства у Києві.

Жолудь констатувала, що мирні акції себе вичерпали. І перемогти режим у Республіці можна лише силовим методом.

Відео дня

"Їм просто чхати, що ми тут стоїмо, щось кричимо. Я прошу покласти квіти, плакати й почати не мирний протест. Взяти до рук вила нарешті. Я думаю, Віталій цього дуже хотів би. Щоб всі зрозуміли, що мирно у нас нічого не вийде. Тільки якщо ми об’єднаємося і візьмемо до рук зброю проти них. Це єдиний варіант, за якого ми можемо перемогти режим", – заявила вона у мікрофон.

Читайте такожУ Зеленського відреагували на смерть голови Білоруського дому в Україні ШишоваДівчина попросила, щоб її почули білоруси у всіх куточках країни.

"Мирним шляхом більше нічого не вирішити", – наголосила Божена.

Смерть Віталія Шишова

Голову громадської організації "Білоруський дім в Україні", громадянина Білорусі Віталія Шишова знайшли повішеним вчора вранці на території лісопаркової зони у Святошинському районі столиці. Напередодні співмешканка Шишова повідомила, що чоловік пішов на пробіжку і не повернувся.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Основні дві версії смерті Шишова, які розглядає поліція – - самогубство і вбивство з імітацією самогубства.

В офісі президента запевнили, що Володимир Зеленський тримає дану справу на контролі.