Німеччина офіційно підтвердила, що готова передати Україні тисячі шоломів, поділився Олексій Резніков / УНІАН

Німеччина збирається передати Україні 5 тисяч шоломів.

Про таку допомогу повідомив у своєму Twitter міністр оборони України Олексій Резніков.

"Надійшов офіційний лист про готовність Німеччини передати 5 000 шоломів Україні, оголосила міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт", – повідомив Резніков.

Відео дня

Також міністр додав, що сподівається на розблокування закупок через Агенство НАТО з питань закупівель та на позитивне рішення з приводу інших запитів України.

Читайте такожБлокада поставок зброї Німеччиною: посол України поділився звинуваченнями у бік члена БундестагуРаніше Олексій Резніков заявив, що Україна поки не отримала офіційного письмового підтвердження надання Німеччиною 5 тис. шоломів у рамках оборонної допомоги.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц говорив, що Україна звернулася з проханням надіслати каски, і влада його країни на це відреагувала.

Варто зазначити, що восени 2021 року Росія загострила ситуацію на кордоні з Україною – стягнула багато військових і техніки. Україна та низка її західних партнерів заговорили про те, що РФ може наважитися на вторгнення.

У січні поточного року Шольц сказав, що влада Німеччини не планує постачати зброю Україні, але буде намагатися дипломатичним шляхом запобігти можливому вторгненню Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: