Екс-гендиректор "Укроборонпрому"Айварас Абромавичус / фото УНІАН

Колишній генеральний директор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус, якого вчора звільнив президент Володимир Зеленський, назвав свій вихід з держконцерну запланованим з самого початку.

Про це він сказав в інтерв'ю "Громадському радіо".

Я вже три місяці, як написав заяву про звільнення. Це був очікуваний план з самого початку, відтоді, як отримав цю посаду. У мене була домовленість з моєю командою і президентом про те, що я працюватиму на операційному рівні 2 або 3 місяці. Ми стабілізуємо ситуацію всередині концерну, почнемо аудит, який ніколи не робився, розробимо стратегічні документи, і потім команда продовжить те, що робиться зараз, - сказав він.

Читайте такожЗеленський звільнив Абромавичуса і призначив Фоменка в.о. гендиректора "Укроборонпрому"

Абромавичус також зазначив, що за рік такі складні компанії не реформуються, про що він спочатку попереджав президента.

"Коли президент пропонував мені цю посаду, я говорив, що трансформація "Укроборонпрому" триватиме 5 років. Ми ще тільки на початку цієї трансформації", - сказав він.

Також Абромавичус висловив надію, що віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський не втручатиметься в роботу концерну.

"Я обговорював з президентом остаточно моє звільнення за кілька днів до того, як пана Уруського було призначено... Найголовніше з боку нового міністерства - щоб вони не втручалися в кадрову політику і не втручалися у фінансові питання "Укроборонпрому", а також деяких компаній "Укроборонпрому". Якщо вони зможуть, то буде велика подяка пану Уруському і всій його команді", - сказав він.

На запитання, чи варто очікувати його повернення до наглядової ради "Укроборонпрому", Абромавичус відповів, що його "місія в концерні, найімовірніше, завершена".

Як повідомляв УНІАН, 30 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський призначив Абромавичусу генеральним директором державного концерну "Укроборонпром".

На початку вересня цього року з'явилася інформація, що незабаром Абромавичус може піти з посади генерального директора "Укроборонпрому".

6 жовтня президент Володимир Зеленський звільнив Айвараса Абромавичуса з посади голови державного концерну «Укроборонпром», а також призначив тимчасовим главою концерну Ігоря Фоменка.