Андрій Швець вже більше року керує слідством СБУ / фото "Схеми"

Тимчасовий виконувач обов'язків Головного слідчого управління СБУ Андрій Швець живе в елітному котеджі, не введеному в експлуатацію, а землю, на якій він стоїть, сім'я Швеця придбала за ціною в 4-5 разів нижче ринкової.

Про це йдеться у фільмі-розслідуванні програми "Схеми".

Журналісти дізналися, що в декларації Швеця за 2018 рік у нього один мільйон гривень грошових заощаджень, дві машини, земля в Київській області, квартира на лівому березі в столиці і котедж, оформлений на батька в котеджному містечку Золоче, в селі Вишеньки Київської області.

Двоповерховий будинок на більш ніж 200 квадратних метрів з басейном був придбаний у 2015 році, і проданий – за даними з реєстру нерухомості – в листопаді 2020-го.

Котеджне містечко Золоче на Київщині / фото "Схеми"

Влітку схеми зняли в новому районі Золоче особняк, в якому, як з'ясували журналісти, живе сім'я Швеця.

За їхніми даними цей будинок не введений в експлуатацію. Державні органи не реєстрували особняк і право власності на нього, тому з реєстрів неможливо дізнатися його вартість.

За інформацією журналістів, один із сусідніх незаселених будинків виставлений на продаж забудовником за 420 тисяч доларів, а інший проданий за 430 тисяч доларів.

фото "Схеми"

Повідомляється, що в жовтні 2019 року сім'я Швеця придбала у власність 18 соток, які записані порівну на батька і дружину спецслужбовця. Ринкові ціни на землю схожої площі неподалік сягають 40 тисяч доларів. Як з'ясували "Схеми", сім'я заплатила за ділянку близько 180 тисяч гривень, або близько 7 тисяч доларів.

Читайте такожЖурналісти показали найдорожчі будинки Козина, де мешкають Порошенко, Тимошенко та інші відомі політики (відео)

Продавець земельних ділянок родині Швеця, бізнесмен Ігор Титаренко від коментаря відмовився. За інформацією Схем, його ім'я та фірма, якою він володів, у різні періоди фігурували у кримінальних провадженнях, зокрема, СБУ та ДФС.

Схеми звернулися в прес-службу СБУ із запитом про походження коштів на такі покупки. Там відповіли, що Швець понад рік займався бізнесом, а його батько працював понад три роки за кордоном, а також продав старий будинок.

Вас також можуть зацікавити новини: