Зеленський прокоментував виключення Лероса із фракції "Слуга народу" / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що "не віддавав наказ" на виключення народного депутата Гео Лероса із фракції "Слуга народу".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час робочої поїздки до Харківської області.

На запитання, чи він "віддав наказ" пропрезидентській фракції "Слуга народу" виключити з її складу Лероса, Зеленський відповів: "У мене немає ніяких наказів, у мене немає ніякої реакції на хабарників та зрадників цієї країни. Мені все одно, з якої вони партії. Я достатньо відповів?".

Промова Лероса у Верховній Раді із жорсткою критикою Зеленського і Єрмака

1 вересня на засіданні парламенту Лерос вкотре розкритикував діяльність керівника Офісу президента України Андрія Єрмака. Він наголосив, що сьогодні Україна "рухається в прірву", немає жодної стратегії розвитку держави.

"Саме Єрмак телефоном роздає вказівки, на кого відкривати справи, на кого закривати, кого призначати на державні посади та кого звільняти", - сказав депутат.

Лерос також гостро розкритикував президента України Володимира Зеленського за кадрову політику, за невиконання виборчих обіцянок і зазначив, що "саме ви своїми мікробами та бактеріями брехні заразили всю Україну".

Читайте такожВиключенням з фракції Леросу "допомогли не втратити мандат" - Арахамія

Що передувало промові Лероса у Раді

31 серпня, виступаючи на з’їзді партії "Слуга народу", Зеленський зазначив, що монобільшість в парламенті існує, і що багато зроблено для розвитку України.

Зеленський заявив, що у діяльності провладної фракції були помилки.

"Але вони визнаються і дійсно виправляються… Так деякі люди, на жаль, забули, як вони сюди потрапили і для чого. Це теж є. Вони мікроби, вони бактерії у здоровому організмі. Але, на щастя, їх дуже мало, і вони слабкі. Я впевнений, що ми не помітимо їх на шляху до успіху, і навіть їх ніколи не згадає історія, навіть не згадає їх імена", - сказав президент.

Швидка реакція "Слуги народу": виключення Лероса з фракції

1 вересня народний депутат від "СН" Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що у фракції "Слуга народу" збирають підписи за виключення з лав фракції депутата Гео Лероса.

Ввечері 1 вересня в "Слузі народу" повідомили про рішення щодо виключення Лероса з фракції за результатами збору підписів.

Згідно з законодавством, для виключення народного депутата з фракції необхідно провести голосування серед депутатів-членів фракції, а збір підписів за виключення депутата з лав фракції не передбачено.

Читайте такожВиключення Лероса з фракції "Слуга народу" підтримали близько 200 нардепів - Гетманцев

Гео Лерос і "плівки Єрмака"

  • 29 березня народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос у Facebook оприлюднив кілька відео, де, як він стверджує, брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака - Денис Єрмак - нібито веде переговори про призначення на державні посади.
  • 30 березня заступник генпрокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький за зверненням Лероса зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом при призначенні на посади в органи держвлади - за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу. 
  • Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом «незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відеофіксації зустрічей Дениса Єрмака, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 КК України».
  • 14 липня в СБУ заявили про затримання одного з фігурантів справи про "плівки Єрмака".