Глава МЗС Канади приїде до України \ фото REUTERS

Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі відвідає Україну наступного тижня.

Як повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на офіційну Оттаву, візит спрямований підтвердити підтримку Канадою суверенітету України і посилити зусилля для стримування агресивних дій Росією.

Джолі зустрінеться з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і здійнить поїздку на захід країни, щоб поспілкуватись з Канадською навчальною військовою місією у складі 200 осіб, яка працює там з українськими військовими з 2015 року.

Відео дня

Читайте такожКанада розглядає посилення військової допомоги Україні на тлі імовірного наступу РФ (відео)

Як повідомляв УНІАН, 11 січня президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо обмінялися баченням міжнародних зусиль для деескалації ситуації довкола агресивних дій Росії щодо України. Також вони обговорили можливість продовження місії UNIFIER.

Операція UNIFIER - це військова тренувальна місія Збройних сил Канади (CAF), яка розпочалась у 2015 році у відповідь на прохання уряду України про підтримку Силових структур України (ССУ). Операція допомагає формувати та збільшувати можливості та спроможності ССУ, разом з цим працюючи в напрямку досягнення взаємосумісності з НАТО.

Канада щокожні півроку відправляє в Україну групу приблизно з 200 членів CAF. Військовослужбовців обирають на основі навичок, які вони вносять до навчальної програми. Члени CAF будуть в Україні до кінця березня 2022 року.