Юрченка викрили на хабарі / фото УНІАН

НАБУ викрило на хабарі помічника депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга народу", проте він не затриманий.

Про це повідомив співрозмовники Української правди у правоохоронних органах та колишній "слуга народу" Гео Лерос у Facebook.

Вранці 13 вересня Лерос опублікував у Facebook пост про те, що два дні тому НАБУ нібито затримало помічника парламентаря Олександра Юрченка через хабар.

Відео дня

За даними ж Української правди, помічнику нардепа оголосили підозру, проте наразі він не затриманий. Джерела також вказують, що викриття на хабарі вказаної особи стало результатом спецоперації НАБУ, в межах якої відстежували дії кількох членів комітету. Варто зауважити, що Юрченко є головою підкомітету ВР з питань поводження з побутовими відходами Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

"(Помічник депутата) взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались нардепу Юрченку за законопроект пов’язаний з побутовими відходами. НАБУ "вело" нардепа не один місяць, назбирало достатньо доказів, але Венедіктова (генпрокурорка - УП) не здає свого нардепа та блокує по ньому санкцію. Зеленському стало відомо про це в той же день, але в його команді хабарників ловити не можна, тому він зараз робить все можливе, щоб "порішати" цю справу і, як завжди, в його офісі працює "режим тиші" щодо корупції", - написав Лерос.

УП звернулась по коментар до ОГП, там надали таку відповідь:

"Інформація провокаційного характеру, Офіс Генерального прокурора не отримував матеріал. Повідомлення про підозру народним депутатам України готує Генеральний прокурор, а не НАБУ", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Хабарі у "Слузі народу"

  • Державне бюро розслідувань викликає народного депутата України Гео Лероса на допит у якості свідка у справі щодо умисного ухилення від сплати податків.
  • Хабарник і зрадник: Зеленський відреагував на різку критику з боку одного зі "слуг народу"
  • Нардеп Гео Лерос стверджує, що екс-голова фракції "Блок Леоніда Черновецького" в Київраді Денис Комарницький за допомогою народного депутата Миколи Тищенка створив ОЗУ в столиці. За його словами, факти корупції в КМДА розслідують у рамках кримінального провадження в СБУ, в тому числі за епізодом розмови Комарницького із заступником Кличка - Олександром Непопом.
  • Прем'єр Денис Шмигаль має буде звільнити тимчасову виконуючу обов'язки міністра енергетики Ольгу Буславець, якщо буде доведено її зв'язок з олігархом Рінатом Ахметовим.
  • Президент Володимир Зеленський переконаний, що брат керівника Офісу президента України Андрія Єрмака Денис, який фігурує у плівках щодо можливої корупції під час призначення на посади в органах влади, "точно не брав грошей" і просто базікало.