Хосе Альбарес у Києві зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою | ajnj REUTERS

Міністр закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено заявляє, що його країна не постачатиме зброю в Україну, бо нині треба зосереджуватися на діалозі з Російською Федерацією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Хосе Альбарес сказав у Києві на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

На запитання, чи буде Іспанія постачати зброю Україні на прикладі інших країн, щоб засвідчити свою підтримку, Хосе Альбарес відповів: "Звичайно, треба розуміти, що політика як Іспанії, так і Європейського Союзу в цілому (це було підтверджено на останній Раді міністрів закордонних справ країн-членів ЄС) ґрунтується на тому, що ця криза має вирішуватися через діалог та за допомогою тих зусиль, які вже докладаються".

Відео дня

Читайте такожДерждеп дозволив трьом союзникам по НАТО поставити Україні американську зброю – ЗМІ

При цьому він додав, що, у разі необхідності запровадження санкцій, буде здійснена відповідна робота.

"Але зараз - це час дипломатичних зусиль, час переговорів, і треба працювати над цим, а не над якимись гіпотетичними сценаріями, які, можливо, поки що зовсім не відповідають реальності", - вважає міністр.

Нагадаємо, США й ЄС спільно працюють над розробкою жорстких санкцій проти Росії у разі нової агресії. Білий дім підкреслює, що припинення запуску "Північного потоку-2" досі є ефективним інструментом у руках Заходу, який повинен спонукати Москву відмовитися від своїх намірів.

Водночас у Кремлі поставки зброї називають "надзвичайно небезпечними". Це, за словами речника Путіна, "не сприяє зменшенню напруженості" на російсько-українському прикордонні.

Вас також можуть зацікавити новини: