За останню добу на Харківщині 741 людина підхопила коронавірус / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про критичну ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у Харківській області.

Як повідомляє прес-служба уряду, про це він сказав під час спільної з секретарем РНБО Олексієм Даніловим селекторної наради з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України.

Читайте також"Ліжка стоять у коридорах і холах": у Харкові складається критична ситуація з хворими на коронавірус (відео)

Відео дня

Глава уряду озвучив актуальну статистику щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію та зазначив, що критична ситуація продовжує залишатися в Харківській області.

«За останню добу на Харківщині 741 людина захворіла - це абсолютний рекорд. У Сумській області захворіли 418 людей. Більш ніж по 200 - у Київській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій областях. Тут є чіткі тенденції зі зростання кількості захворювань», - підкреслив Шмигаль.

Прем’єр-міністр заслухав голів Харківської обласної та Київської міської держадміністрацій щодо заходів із протидії поширенню COVID-19. Харківська область та м. Київ залишаються лідерами за загальною кількістю виявлених випадків захворювання.

Шмигаль доручив їм надати пропозиції Міністерству охорони здоров’я щодо збільшення ліжкового фонду.

У КМДА зазначили, що готові відпрацювати розгортання мобільних госпіталів та розширити кількість ліжкомісць за рахунок установ Національної академії наук та спеціалізованих відомчих лікарень.

Коронавірус на Харківщині: що відомо