Виплати лікарям за квітень здійснять 13 травня / Фото: УНІАН

За квітень перші виплати 300-відсоткової надбавки медикам, які лікують хворих на COVID-19, будуть здійснені вже сьогодні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час Години запитань до уряду на засіданні парламенту.

Він зазначив, що на сьогоднішній день «триває підписання договорів з комунальними неприбутковими закладами, якими є сьогодні медичні заклади, з Національною службою здоров’я України».

Відео дня

За його словами, уже підписано «орієнтовно 45 відсотків договорів».

Читайте такожГолова Одеської ОДА звільнив свого заступника через затримку виплат медикам за боротьбу з COVID-19

Шмигаль додав, що до кінця тижня планується підписання всіх договорів. «По перших договорах проплати (йдеться про 300-відсоткові виплати медикам — УНІАН) підуть вже сьогодні у відповідні медичні заклади», - зазначив Шмигаль.

Він уточнив, що пакет на лікування хворих на COVID-19 передбачає в автоматичному режимі нарахування 300% до зарплати, а не до окладу медиків, які борються з коронавірусом. «Тобто, квітень буде проплачено через пакети НСЗУ в автоматичному режимі», - додав він.

На питання про те, що медикам не виплачено 300-відсоткову надбавку ще за березень, Шмигаль сказав, що, за інформацією уряду, вже 100-відсотково зроблено виплати медикам. «Є статистика про те, що зроблено всі виплати. Але особисто проконтролюю це питання...», - зазначив прем’єр-міністр.

Як повідомляв раніше УНІАН, від COVID-19 помер головний лікар швидкої допомоги Івано-Франківська. Ігор Ковалюк пішов з життя на 58-му році після важкої хвороби.