Шмигаль витратив гроші на все що завгодно, крім боротьби з наслідками коронавірусу / фото УНІАН

За економічний колапс, викликаний пандемією коронавірусу, несе відповідальність Кабінет Міністрів Дениса Шмигаля.

Таку думку в ефірі каналу ZIK висловив народний депутат Олександр Дубінський.

"Ще на початку пандемії до парламенту звернувся уряд із пропозицією створити фонд боротьби з коронавірусом, було виділено 79 мільярдів гривень. Точніше, їх перерозподілили з різних статей бюджету, зібравши ці гроші в окремий фонд", - нагадав нардеп.

Відео дня

Як з'ясувалося, замість того, щоб направити гроші на фінансування лікарень, кошти пішли на будівництво доріг, підвищення окладів прокурорам і поліцейським.

"Шмигаль витратив гроші на все що завгодно, крім боротьби з наслідками коронавірусу. Кабмін ці гроші фактично розкрадав, замість того, щоб відправити їх на фінансування лікарень. Це призвело до того, що, наприклад, в Полтавській області в лікарнях немає нічого, навіть туалетного паперу. І це означає, що гроші, які повинні були піти на найнеобхідніше, розкрадені", – вважає Дубінський.

Читайте такожНардеп Дубінський закликав уряд виділити кошти для захисту працівників виборчих комісій від COVID-19

За його словами, Україна опинилася на межі зупинки економіки через коронавірус.

"Ситуація дуже непроста, і найбільше мене лякає, що в уряді немає жодної людини, починаючи з міністра охорони здоров'я і закінчуючи прем'єр-міністром, який взагалі міг хоч щось запропонувати, хоч якісь заходи з подолання кризи", - розповів нардеп.

Бездіяльність уряду він пояснив тим, що Кабмін незабаром відправлять у відставку.

"Я не бачу жодної точки зростання економіки, яка була б створена цим або попереднім Кабінетом Міністрів. Нічого не побудовано, жодне виробництво не відновлено, жодна реальна інвестиція не залучена. Думаю, Шмигаль і інші міністри, це просто кульгаві качки, досиджують останні тижні та місяці перед звільненням", - підсумував Дубінський.