Кравчук вступив в дискусію зі Скабєєвою / скріншот

Перший президент України Леонід Кравчук, який став головою делегації в ТКГ щодо Донбасу, взяв участь в програмі російської пропагандистки Ольги Скабєєвої "60 хвилин".

У прямому ефірі Кравчук вступив в суперечку з ведучою щодо переговорів по Донбасу.

Читайте також"З 16 років у шахті": Кравчук заявив про можливу появу в ТКГ першого прем’єра України

Скабєєва висловила обурення, що членів бандформувань «Л/ДНР» Київ називає терористами. При цьому вона визнала, що навіть в Мінських угодах ОРДЛО - це територія України і цей факт визнав російський президент Володимир Путін.

"Слухайте свого президента", - сказав Кравчук Скабєєвій.

Кравчук запросив ватажків бойовиків до Києва домовлятися з ним, а Скабєєва запропонувала Зеленському приїхати в Донецьк і Луганськ. На цю репліку Кравчук відповів, що на окупованих територіях Донбасу знаходяться купа іноземних найманців, які приїхали заробляти, через що ніхто не зможе гарантувати безпеку.

«Не кажіть, коли я говорю! Це у вас базар! Я не хочу базару», - говорив перший президент України, намагаючись донести свої думки до пропагандистки Скабєєвої.

Відео: 60 хвилин

Як повідомляв УНІАН, 28 липня стало відомо, що екс-президент Кучма вирішив припинити участь в роботі ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Президент Зеленський зауважив, що він з повагою ставиться до рішення Кучми і подякував йому за роботу на чолі української делегації в ТКГ.

29 липня Зеленський повідомив, що на посаду нового глави делегації України в ТКГ розглядаються кандидатури чинного першого заступника голови української делегації, віце-прем'єр-міністра України Олексія Резнікова, першого президента України Кравчука та ще кількох осіб.

30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі у Мінську.