Путін висловився про вступ України до НАТО / Фото: REUTERS

Президент Росії Володимир Путін під час вчорашнього інтерв'ю, сам того не розуміючи, пояснив, як Україна може стати членом НАТО.

Таку думку висловив екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін на своїй сторінці у Facebook.

"Путін у своєму інтерв’ю напередодні зустрічі з Байденом свідомо або несвідомо навів аргумент, який може стати нашим "квитком" до НАТО. Він став говорити про час польоту ракет, які можуть бути розміщені, наприклад, у Харкові. Каже, що це 7-10 хвилин і що вступ до НАТО є для Росії "червоною лінією". Тепер уявіть собі, що ми вступаємо в НАТО, але на певний період між НАТО та РФ підписується юридично-зобов’язуюча угода щодо нерозміщення ракет. Тобто гарантії безпеки діють, ми стаємо східним флангом НАТО, але без розміщення ракет. І це можливо, пам’ятаєте ж історію з розміщенням американських Першингів у Європі? Це означає, що ми не будемо в сірій зоні і на "лінії вогню", як каже Путін", - пише Клімкін.

Відео дня

Він припустив, що в підсумку це може діти членство в НАТО й безпекову угоду зі США. "А Путіну хай пишуть нові аргументи, ці не працюватимуть", - додав Клімкін.

Напередодні Путін вкотре негативно висловився про розширення НАТО, зокрема, про розширення шляхом інтеграції України. В Офісі президента України вважають, що така заява є "пропагандистським накачуванням" для внутрішньої російської аудиторії.