Медведчук дав "цікаві" свідчення / фото з соцмереж Володимира Зеленського

Перед тим, як відправитися на обмін, зрадник України і кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук розповів "багато цікавого".

Як зазначив в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук голова Служби безпеки України Василь Малюк, Медведчук "давав відповіді на ті питання, які йому задавали, він дав багато цікавих свідчень" і став "якісним обмінним фондом".

"У процесі роботи за званим кейсом Медведчука ми задокументували дуже багато цікавих у тому числі персоналій. У процесі роботи по ньому, до речі, ми вийшли у тому числі на слід псевдо-професора, резидент, який працював в Одесі по всій Україні, і у нього на зв'язку були інші персоналії. Навіть в Івано-Франківську були озброєні групи, яких ми затримали одночасно з ним. До речі, він вже отримав 15 років", - заявив Малюк.

Голова СБУ підтвердив, що Медведчук назвав імена діючих політиків. А на уточнення, чи з'явилися після його свідчень у слідства питання до таких політиків, як Турчинов, Яценюк, Аваков і Порошенко, Малюк заявив наступне:

"Багато що розповів Медведчук, багато що розповіли інші, багато що зараз розповідає Богуслаєв. Тому, у нас все попереду. У Конституції є принцип презумпції невинуватості, і буде неправильно, якщо я почну зараз озвучувати якісь прізвища".

Віктор Медведчук: затримання та обмін

Віктор Медвечук підозрюється в держзраді за двома кримінальними провадженнями. Звинувачення йому оголосили в травні і в жовтні 2021 року.

Наприкінці лютого 2022 року стало відомо, що Медведчук втік з-під домашнього арешту. Затримали його 12 квітня.

Обміняли кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука 21 вересня на 215 захисників України.