Медведчук здав свої паспорти \ фото REUTERS

Депутат Верховної Ради від "Опозиційної платформи - За життя " Віктор Медведчук здав на зберігання дипломатичний і закордонний паспорти.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора. "Підозрюваний народний депутат здав на зберігання до органу досудового розслідування свої закордонний і дипломатичний паспорти", - повідомили в офісі.

Зазначається, що Медведчук здав паспорти згідно з рішенням суду. В який саме орган він здав свої паспорти, в офісі не уточнили, але це або Служба безпеки, або Державне бюро розслідувань, передає vesti.ua.

Відео дня

Читайте такожАдвокати Медведчука оскаржили його домашній арешт-депутат

Справа проти Медведчука і Козака: що відомо

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний військовий підрозділ ЗСУ), проведення підривної діяльності проти України – підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою «Промінь» («Луч»).
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за ст. 111 і 438 Кримінального кодексу – державна зрада і порушення законів і звичаїв війни. Козак знаходиться за межами України.
  • 13 травня суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками.
  • 15 травня Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов оцінив ймовірність обміну Медведчука на українських громадян, які перебувають у російських в'язницях. "Рішення про обмін приймає президент України. Я думаю, якщо буде така можливість – ми охоче це зробимо», – зазначив він.