Геннадій Труханов провів нараду з питань зниження залежності лікарень від привізного кисню / фото omr.gov.ua

8 листопада 2021 року мер Одеси Геннадій Труханов провів робочу нараду з представниками постачальників і виробників кисню, а також компаній з кріогенних технологій, що ведуть свою діяльність в Одеській області.

"Ми продовжуємо поставляти кисень в опорні стаціонари в ручному режимі, щодня забезпечуючи доставку за 500-700 кілометрів. В осінньо-зимовий період у зв'язку з погодними умовами час доставки може збільшуватися або взагалі бути утрудненим. Йдеться про людські життя. Я зібрав вас, щоб ви як фахівці запропонували нам варіанти рішення, як убезпечити Одесу від нестачі кисню", – звернувся до присутніх Геннадій Труханов.

Міські лікарні вже зараз споживають близько 15 т кисню для лікування хворих на COVID-19. Для зменшення залежності від привізного кисню в міських стаціонарах вже встановлено 5 кисневих станцій, ще одна очікується в четвер, 11 листопада, а остання із закуплених містом готується до відправки з заводу з Туреччини. Після установки й запуску всіх 7 кисневих станцій Одеса гарантовано матиме близько 7000 куб. м кисню. Нестача становить до 12 тонн кисню на добу.

Відео дня

В ході наради відбулося обговорення дорожньої карти, зокрема розглядалися питання розширення парку спецтранспорту для перевезення рідкого кисню, забезпечення міста резервуарами для його зберігання, а також розширення наявних потужностей або відкриття додаткового виробництва, що дозволить гарантовано забезпечувати одеські опорні стаціонари необхідною кількістю медичного кисню.