Джо Байден засуджує поведінку Путіна / фото REUTERS

Сьогодні, 24 лютого, Російська Федерація напала на Україну. Світові лідери не залишились осторонь та відреагували на таку агресивну поведінку президента РФ Володимира Путіна та його військових. Крім того, Литва, Молодова та Україна вже запровадили надзвичайний стан.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттериш сказав, що зараз найгірший час за всі роки його перебування на посаді. Він закликав Путіна припинити війну, яка може стати найгіршою в Європі з початку століття.

Президент США Джо Байден запевнив, що поговорить з партнерами по Великій Сімці стосовно агресії РФ. Він вважає Путіна агресором та запевняє, що просто так це йому не минеться.

Відео дня

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн також засуджує поведінку президента Росії. Також він запевнив, що Єврокомісія підготує пакет санкцій проти РФ, які дозволять заблокувати технології і ринки, які є ключовими для економіки країни-агресора.

"Ми засуджуємо цей варварський акт і його цинічні виправдання. Путін за це відповість. На додаток, ми заморозимо російські активи у ЄС та зупинимо доступ російських банків на фінансові ринки", - сказав Урсула.

Також Україну підтримала німецька політична діячка Анналена Бербок. Вона пообіцяла запровадити найжорсткіші санкції проти Росії. А ось канцлер Німеччини Олаф Шольц каже, що виправдати такий вчинок Путіна неможливо.

Нагадаємо, усі члени ЄС вимагають від РФ негайно припинити воєнні дії проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: