Тимофій Милованов / фото УНІАН

Створення трьох груп в мобільному месенджері WatsApp для обміну пропозиціями та інформування про документи й фінальні рішення серед учасників комісії з відбору керівника Бюро економічної безпеки є вкрай важливим для налагодження комунікації в комісії та гарантією її прозорої роботи.

Про це заявив голова комісії Тимофій Милованов, пише delo.ua.

«У мене є пропозиція - зробімо три групи. Дві з них будуть silent (тихими), а в публічних групах буде йти спам, нехай хто хоче, той все пише, щоб нам не говорили, що ми не даємо комусь писати. У другий чат йдуть тільки документи, остаточні, ухвалені варіанти, протоколи, і ми їх там не коментуємо. І у третьому чаті всі пропозиції конкретним текстом», - сказав він.

Відео дня

«Таким чином у нас три групи, в одній можна подивитися всі рішення, в другій можна відправити свої пропозиції, третя - аd hoc», - конкретизував Милованов.

Члени комісії також погодилися з необхідністю включити в ці групи всіх своїх представників.

Крім того, Тимофій Милованов розповів про затверджені методи забезпечення прозорості діяльності.

«Відповідно до закону, відвідувати засідання комісії можуть представники ЗМІ та міжнародних організацій. Але в нас є з одного боку ситуація з COVID-19, а з іншого - бажання бути максимально прозорими, адже це інструмент отримання довіри до конкурсної комісії. Тому всі наші засідання транслюватимуться онлайн, доступ до самої комісії фізично буде залежати від пандемічних обмежень. Ми публікуватимемо на відповідних сайтах усі протоколи та всі рішення комісії, щоб охочі могли ознайомитися», - підкреслив він.