Сторони обговорили стан виконання домовленостей грудневого саміту / фото president.gov.ua

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак на зустрічі в Парижі із зовнішньополітичним радником президента Франції Еммануелем Бонном обговорили перебіг Мінського процесу.

Читайте такожМінські угоди не відповідають реаліям і потребують щонайменше модернізації – віце-прем'єрПро це повідомляє прес-служба ОП.

«Україна робить усе можливе для повної імплементації Паризьких угод, що відкрило б можливість для проведення саміту лідерів держав «нормандської четвірки» в Берліні», – заявив Єрмак.

Відео дня

Сторони детально обговорили стан виконання домовленостей грудневого Паризького саміту в «нормандському форматі» у контексті підготовки до наступної зустрічі в Берліні, а також можливість зустрічі зовнішньополітичних радників лідерів країн «нормандської четвірки» в найближчі тижні.

Крім того, Єрмак і Бонн обговорили підготовку майбутнього візиту президента Франції Еммануеля Макрона в Україну, який може відбутися до кінця цього року.

Українську делегацію, яка проводить низку зустрічей у Парижі, очолює віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, також до її складу входять міністр оборони Андрій Таран, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква і радник глави держави Руслан Демченко.

Раніше УНІАН писав, як голова МЗС Німеччини нагадав російському міністру Лаврову, що РФ має виконувати Мінські угоди.