Україна повинна докласти зусиль, щоб не дати РФ досягти своєї мети / фото - УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що найбільшим досягненням Росії сьогодні буде сіяння паніки та зневіри в українському суспільстві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спільної з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном прес-конференції.

"Найбільшим досягненням Росії сьогодні буде сіяння паніки, зневіри в українському суспільстві, розхитування нас зсередини", - сказав Кулеба.

Відео дня

За його словами, передусім РФ прагне розхитати економіку та фінансову систему України.

"Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб не дозволити Росії досягти цієї мети, навіть не дістаючи з кишені зброю", - наголосив міністр.

Загроза вторгнення РФ в Україну: що відомо

31 жовтня 2021 року в американському виданні The Washington Post вийшла стаття, в якій йшлося про збільшення кількості російських військ і техніки поблизу кордонів України. Зазначалося, що ці маневри викликали серйозну стурбованість в урядових колах США і Європи.

У грудні секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 кілометрів перебувають 122 тисячі російських військових, а на відстані 400 кілометрів - 143,5 тисячі.

Читайте такожСША обіцяють Україні надати більше зброї у разі нападу Росії – Блінкен17 грудня 2021 року МЗС РФ оприлюднило проект договору між РФ та США про "гарантії безпеки" та проект угоди про заходи із забезпечення безпеки Росії та держав-членів НАТО. Зокрема, Росія пропонує НАТО відмовитися від прийняття України до Альянсу, а також "від будь-якої військової діяльності на території України". Також РФ пропонує США не створювати військові бази на території країн колишнього СРСР і не приймати ці країни до НАТО.

У Брюсселі 12 січня відбулося засідання Ради НАТО-Росія, на якому обговорювались питання безпеки у Європі. Після засідання країни-члени НАТО закликали РФ негайно зменшити напруження біля України й утриматися від агресивного розміщення військ, а також закликали Росію вивести війська з України, у тому числі з Криму.

Читайте такожРФ майже завершила стягування військ до кордонів України - CNNКрім того, країни-члени НАТО на зустрічі з РФ підтвердили політику "відкритих дверей" стосовно прийняття нових членів. Також усі країни-члени заявили, що не відмовляться від розміщення військ на східних рубежах Альянсу.