Угорщина агітувала українців голосувати за партію угорців / фото ua.depositphotos.com

У день голосування на місцевих виборах в Україні угорська сторона вдалася до прямої агітації за партію угорців - Товариство угорської культури Закарпаття.

Читайте такожПартія Кличка лідирує на виборах у Києві - опитування у ЗМІ

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Відео дня

«МЗС України глибоко засмучене, що у такий спосіб офіційний Будапешт нахабно підтвердив своє пряме втручання у внутрішні справи України і завдав підступного удару послідовним зусиллям України конструктивно вирішити наявні в українсько-угорських відносинах проблеми», - йдеться у повідомленні.

У міністерстві констатують ігнорування Будапештом неодноразових закликів Києва припинити нехтувати принципами верховенства права і добросусідських відносин та з повагою ставитися до законів України.

У МЗС наголосили, що громадяни України угорського походження є важливою і невід’ємною частиною українського суспільства, вони мають усі необхідні права та можливості для вільного обрання своїх представників до органів місцевого самоврядування.

«Неприйнятні підказки виборцям з Будапешта порушують законодавство України і не залишають українській стороні іншого вибору як жорстко реагувати на такі кроки відповідно до усталеної міжнародної практики та законодавства України», - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що «нагнітання угорською стороною емоцій та провокування громадян України не поважати Конституцію України та її закони приречені на провал».