Зустріч у Парижі / фото REUTERS

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розраховує, що зустріч лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція та РФ) відбудеться в найближчі місяці.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

Єрмак підкреслив, що в першу чергу необхідно виконати все те, про що лідери «нормандської четвірки» домовились у Парижі.

Відео дня

«Вважаю, Україна зробила все для того, щоб - за наявності політичної волі іншої сторони - це було виконано в короткий проміжок часу. Думаю, вже цього року, в найближчі місяці має відбутись зустріч лідерів «нормандського формату», - зазначив він.

Читайте такожМеркель заявила про підтримку ініційованих Україною змін у роботі ТКГ щодо Донбасу – ОП

За словами керівника Офісу президента, народ України найбільше хоче миру. «Миру в інтересах України та на умовах України. Ми говоримо лише про такий мир. Припинення війни, повернення наших територій, повернення наших людей. Я прихильник того, що нам це вдасться», - підкреслив Єрмак.

Як повідомляв УНІАН, 2 червня міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що проведення зустрічі лідерів країн «нормандського формату» залежить від розвитку подальшої ситуації з пандемією COVID-19.

Попередній саміт лідерів країн «нормандського формату» відбувся в Парижі в грудні минулого року.