Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі немає сенсу змінювати Мінськ на інше місто для проведення переговорів у форматі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24», відповідаючи на питання щодо можливої зміни переговорного майданчика у зв’язку з подіями в Білорусі.

«Я вдячний кожній країні, яка пропонує майданчик для цих важливих перемовин, але зараз всі мінські переговори відбуваються у відеоформаті через пандемію COVID-19, тому я вважаю, що від майданчика, від місця або від міста це (ефективність переговорів – УНІАН) не залежить зовсім», - заявив він.

Відео дня

Президент зазначив, що результативність переговорів залежить тільки від людей, які залучені до роботи в Тристоронній контактній групі.

«Я думаю, що зараз дуже рано говорити про зміну міста. Мені здається, що це неправильно - особливо зараз це робити. Мінськ був запропонований, там йдуть ці перемовини. Я не бачу змісту (сенсу – УНІАН) для зміни. Я вдячний і Казахстану, і Азербайджан нам пропонував, і європейські країни. Я думаю, що зараз це не є пріоритетним питанням», - додав глава держави.

Читайте такожЗеленський повідомив, коли відбудеться "нормандський саміт" на рівні радників

Протести у Мінську: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • 14 серпня ЦВК оголосила остаточні їхні результати. За чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1%, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, сталися сутички із силовиками, розгорілася політична криза.
  • Від Лукашенка вимагають піти у відставку, в містах проходять наймасовіші в пострадянський час акції протесту, робітники ключових промислових підприємств оголосили страйк.
  • За даними МВС Білорусі, було затримано близько 7 тис. учасників акцій. 13 серпня ввечері їх почали випускати з ізоляторів.