Депутатів дратує самореклама Медведчука на каналах Козака / Фото УНІАН

Амбіції кума Путіна й нардепа Віктора Медведчука зашкалюють, і це викликає неприйняття багатьох депутатів «Опозиційної платформи – За життя», переконаний політолог Володимир Фесенко.

Про це йдеться у матеріалі Новое время.

«Є тактичні розбіжності і, я б навіть сказав, ідеологічні відмінності. Медведчук більш агресивно проросійський, а група Бойка-Льовочкіна більш поміркована у таких проявах», – пояснив експерт.

За його словами, однопартійців дратує самореклама Медведчука на каналах Козака. Адже історично виборець ОПЗЖ більшою мірою сприймає лідером партії Бойка.

Читайте такожКравчук на ТКГ довів росіянина Гризлова до істерики: як пройшло засідання

Це підтверджує й інший політолог Костянтин Батозький. Він каже, що ідеал Медведчука – це корпоративна держава за путінським зразком, де президент – єдиний серед рівних. А ідеал Бойка – Україна 1990-х: конкурентне поле «хлопців з дикого сходу», де президент – перший серед рівних.

Бойко VS Медведчук

Видання вважає, що метою компанії навколо Бойка є президентство цього політика. Тоді як рейтинг Медведчука помітно нижчий, проте останній має великий вплив на партію.

«На нього у фракції орієнтується близько 14 депутатів, зокрема вже згаданий Рабінович, а також Ренат Кузьмін, Олег Волошин та Ілля Кива», – йдеться у матеріалі.

На думку політолога Костя Бондаренка, Бойко – прихильник мобілізації старого електорату «Партії регіонів», а Медведчук хоче законсервуватися в електоральній ніші комуністів. Проте межа підтримки такої політики ОПЗЖ в Україні вже сягнула своєї стелі, і це добре розуміють в Кремлі. Численні поїздки Медведчука до Путіна, погоджуються політологи, вказують, що інтереси ОПЗЖ напряму координуються Путіним.

Повний текст читайте у свіжому (32) номері журналу "НВ" за 3 вересня 2020 року